viernes, enero 09, 2015

Cuinetes - Cupcakes de Ferrero Rocher


Navidad, navidad dulce navidad...
Sí, és aquesta la idea. Voler que els dies de festa deixin un bon sabor de boca, un record agradable. I sabem que els dolços sempre ocupen un paper molt important en aquestes celebracions, potser és una conspiració per a que tots acabem com el Pare Noel... 
Sigui com sigui, els excedents de bombons i turrons, es poden acumular al armari fins que caduquin, o podem donar-lis un ús una mica més original. 
Encara que no ho sembli  i una mossegada de xocolata i avellana us pot ajudar a superar un matí on s'hagi de matinar, un break en una tarda d'estudi o una mala estona a la feina, o durant la depresió del gener... 
 Què necesitem? Com es fan?

INGREDIENTS (x12 u)

140 g de farina
100 g de sucre blanc
1 culleradeta de llevat
1 culleradeta de sal
120 ml de Buttermilk*
180 ml d'oli d'oliva suau
Cacau en pols d'elevada puresa
1 ou
12 Ferrero Rocher
100 g de Nutella


* Buttermilk: si mai has preparat receptes anglosaxones i no saps el què és, no pateixis! La prefereixen perquè aporta més suavitat a les masses en lloc de la llet convencional. És el sèrum ("suero") de llet, la fracció lípidica de la llet separada. És complicat de trobar-la als supermercats habituals de casa nostre, però en canvi és fàcil de preparar a casa. Es tracta d'agafar la mateixa quantitat de llet que els ml de Buttermilk que es requereixin i afegir una cullaradeta de vinagre o suc de llimona. D'aquesta manera es trenca la caseïna de la llet, es "talla", i ja tenim la buttermilk!!!


PREPARACIÓ


0) Posar al congelador amb antelació d'almenys una hora els bombons
1) Precalentar el forn a 180ºC
2)  Barrejar en un bol a part tots els ingredients secs: farina, cacau, llevat i sal
3) En un segon bol barrejar els ous, l'oli i el sucre


4) Afegir la farina tamissant amb una colador de malla estreta


5) Barrejar fins que tot quedi integrat



6) Omplir fins la meitat les càpsules de paper i posar dins de cada una un bombó


7) Acabar d'omplir-les i coure al forn uns 15-20 min 
8) Deixar refredar damunt d'una reixa
9) Cobrir amb l'ajuda d'una espatula amb Nutella
10) Decorar amb estrelles, avellanes...




I voilà! Aquí tenim el resultat: Cupckaes de Ferrero Rocher!


BON APPÉTIT!

No hay comentarios:

Publicar un comentario