jueves, diciembre 31, 2015

Escalfar l'ànima per acomiadar el 2015: Vi calent amb espècies!

Avui a l'últim dia del 2015, escric desprès de massa temps, una entrada del blog que comparteixo amb una àmiga de l'ànima. 
Precisament parlem de coses que donen caliu per les festes. En aquest cas, en mig de Nadal, a punt d'acomiadar un any que marxa, avui comparteixo una recepta d'una altre amiga, amb la que comparteixo l'amor per la música i el cant. A més compartim una altra afició: la cuina, i té un blog d'allò més suculent i saludable: http://tessenoster.blogspot.com.es/?m=1

Això del vi calent amb espècies és una cosa que fa molts anys que em fascinava... Ho llegia a les novel•les de mariners del mar Bàltic. I com tot lo nòrdic exercia una fascinació en mi gairabé màgica. És molt típic d'aquesta països i de les festes de Nadal, o de l'hivern en general. 

Per preparar aquesta beguda nomès  us cal: 
- Vi negre
- Canyella
- Anís estrellat 
- Clau
- Sucre
- Taronja
- Llimona



Totes les espècies han de ser senceres no en pols. De la taronja i la llimona, tan podem aprofitar nomès la pell, o fer-ne suc.

 Un cop tenim les espècies, pells de cítrics, el sucre i el vi en una olla, ho portem a escalfar a foc suau evitant que arribi a bullir.


Aquesta recepta és totalment adaptable als gustos de cadascú. Resulta ser com el Nadal, pots triar com gaudir-ne.  En aquest cas pots triar les espècies que afegir al seu vi, la quantitat de sucre,moré o blanc? Deixeu-vos seduir pels aromes, per l'escalfor d'un got fumejant, i per la dolçor dels moments compartits. I ah, brindeu per un feliç any 2016!




No hay comentarios:

Publicar un comentario