La meva àvia, com la majoria de les àvies dels nostres temps, té una por desproporcionada a que quansevol dels seus néts passi gana. Això es converteix en tret adorable de les àvies les quals t'insten a menjar sempre una mica més, a no deixar res al plat, i a oferir-te sempre unes pastes amb el cafè, un gelat desprès del postre, una mica més de tot. I no es que vagin en contra de les dietes, i quan et diuen que estàs massa prima potser exageren una miqueta... Però es fan estimar tant que arriba un moment que ni et queixes.
Doncs imagina't si a més vius fóra de casa, "sola", i t'has de cuinar i omplir el rebost tu mateixa. La por de que no estiguis fent adecuadament es multiplica exponencialment. En què es tradueix això?
En paquets i més paquets que t'envien i preparen amb menjar per a tu.
En el meu cas concret no són tuppers de menjars casolans, són ingredients per a que jo els faci. Hi ha un en especial que em fa molta gràcia: els pollastres sencers. O com els anomenem a casa meva, Miguelitos.
No sé en quin moment a mi se'm va acudir la brilant idea que me'n podia endur un dels que havia enviat a casa meva de Reus, per provar de fer-lo jo al forn. Aquell dia va ser un gran error sense que jo ho sabés...
Des de llavors de forma continua he tingut pollastres grocs sencers, netejats i frescos per congelar llestos per nomès cuinar.
Doncs així era, durant els exàmens de Juliol d'aquet any en tenia un reservat, esperant a que si em venia a veure la srta. Judit Copo a la ciutat comptal pogués oferir-li alguna cosa més que pasta amb tomàquet.
Així que dit i fet. El primer diumenge desprès d'acabar (per fi!) tots els examens el vam cuinar.
He de confessar que la recepta és una recepta de temporada. Però de temporada de nevera. Traducció: varia en funció dels ingredients que en el moment de procedir a la preparació del Miguelito es trobin a la nevera.
Intentaré escriure una recepta bàsica per a que tothom qui volgui pogui desrpès variar-la a conveniència.
Miguelito al forn
Ingredients:
Un pollastre sencer i net
Verdures com:
Patates
Carxofes
Pastanagues
Tomàquets
Ceba picada congelada
Alls
Una llimona
Oli
Sal
Pebre blanc
Utensilis:
Ganivets
Pinzell de silicona
Safata de ceràmica apta pel forn
Preparació:
0) Precalentar el forn a 220ºC
1) Pelar i tallar a làmines les patates sufiecients com per cobrir tota la safata.
2) Afegir un grapat de ceba picada entre les patates
3) Afegir oli i sal amb alegria, i dos dents d'all sencers
4) Tallar la resta de verdures, en quarts o rodanxes i reservar
5) Tallar la llimona, o punxar-la, i introduir-la dins del pollastre sense por
6) Posar el pollastre sobre el llit de patata
7) Acabar de col·locar les verdures al voltant del pollastre
8) Vernissar el pollastre amb oli, sal i pebre amb l'ajuda d'un pinzell
9) Posar al coure al forn fins que estigui daurat, (aprox 90 minuts)
En el nostre cas, aquell dia no teniem patates "aprofitables", així que ho vam fer tot igual menys la part de les patates... De guarnició vam optar per bullir una mica d'arròs salvatge, que amb el pollastre i la salseta combinava més que bé....
Bon appétit!
No hay comentarios:
Publicar un comentario