Si es
tracta de posar color i flors a les coses, per mi qualsevol excusa és bona.
Durant
les vacances de Nadal em van deixar que m'encarregués jo de parar la taula
d'uns d'aquells àpats que comencen en dinar i acaben en sopars... Típic!
Així
que me'n vaig aprofitar, i vaig posar-me a remenar els armaris, treure
estovalles i buscar la inspiració.
Quan planegem
com parar una taula, a la que voleu donar-li un aire festiu però no sabeu ni
per on començar el primer de tot el que heu de pensar és quin estil li voleu
donar a la celebració i de què disposeu. No és que estigui en contra del consumisme,
ni vulgui arruïnar les botigues de decoració ans el contrari! Però sóc partidària
de reutilitzar i d’aprofitar tot el que es pugui. Digueu-me ecologista... A més,
sempre és divertit donar-li nous usos a coses que tenies en un armari agafant
pols. Per tant, poseu en una taula els gots del que disposeu, les estovalles i
els gerros. Un cop damunt la taula seguirem pensant com ho col·loquem i què
descartem
En
aquest cas em vaig decantar per un camí de taula preciós, brodat amb petites
roses de color granat, i fulles serpentinejants verd fosc. Sé que era un àpat
de Nadal, però el Nadal també pot ser romàntic, també pot ser de conte.
Si més no, volia alguna cosa que recordés molt al bosc, fugir del daurat i
vermell omnipresent per Nadal.
La
presa de decisions segueix... Haureu de decidir si voleu que sigui més o menys
formal, si beureu vi, cava o nomes aigua, i on ho voleu servir. Copes? Gots?
Transparents? De colors?
Escollir
els plats en algunes cases serà senzill, potser nomes hi han d'un tipus, o
teniu reservada una vaixella per les grans ocasions... Si és així enhorabona,
us estalvieu una decisió important! Però si igualment voleu donar-li un aire totalment
diferent a la taula, però sense que les butxaques se'n ressentin existeixen
plats de paper i cartró espectaculars...! (Un altre dia us en parlaré amb més
calma.)
Ja que
els colors eren granats i volia que tot tingués un aire molt vegetal i florit,
vaig triar la vaixella de l'àvia, de dissenys que recorden a la famosa Cartuja
de Sevilla. Molt clàssics. Sí. Però per un àpat familiar la tradició ja hi
està present...
Següent pas, el centre de la taula què? Espelmes? Una sola i gran? Llargues i primes amb candelers?
Un detall que dóna molta personalitat són les corones dels candelers. Existeixen molts estils, amb mil motius, textures i inspiracions. Vet aquí algunes de les possibilitats que tenia...
Al final però, vaig decidir fugir del tot de les coses típiques nadalenques per optar per una corona florida i una espelma en tons terrosos. A sobre però vaig afegir una altre de pedres transparents, donava un toc brillant i enjoiat, per no perdre de vista que ei! Era un dinar de Nadal!
Als dos extrems vaig improvitzar uns centres amb uns cistellets de boletes, unes espelmes velles roges i corones de fruits taronges.
Desprès
d'un parell de proves em vaig decantar pels gots de color àmbar. Em recordaven
a aquell color sèpia que tenen les fotografies dels avis, i crec que dins del
meu cap encaixaven amb la idea de la vaixella.
També
hi han solucions molt pràctiques i econòmiques com són els gots de plàstic.
Segurament no ho hagués endevinat ningú, però els de la fotografia de més avall
són de metacrilat. Perfectes si en els sopars hi han nens o sou una família
propensa als accidents entaulats.
En un
últim moment vaig sortir al jardí, em faltava alguna cosa encara que no sabia
què buscava. I de cop ho vaig veure clar, un arbust que fa unes petites baies
roges... Massa temptador. Vaig tallar-ne unes branques aportant així un element
natural fresc i veritable.
I voilà!
Aquí
teniu el resultat, una taula acollidora, càlida, i que no caldrà esperar a les
festes nadalenques un altre cop per tornar-la a guarnir així!
No hay comentarios:
Publicar un comentario